Bame cu kebab

de aziz in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2010 | 8222 vizualizari

 

Cred ca o sa va placa..

 

INGREDIENTE

  • 600gr bame (o punga congelata)
  • o ceapa de marime medie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare piper
  • supa instant o lingurita
  • pentru kebab:
  • 500gr carne tocata de curcan(poate fi de vita sau porc)
  • o ceapa mare
  • sare piper
  • o legatura patrunjel
  • sare piper
  • o lingurita supa instant

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu kebab:

se taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei

cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate 

se adauga bamiile si se pune apa fierbinte peste ele

se lasa la fiert aproximativ 30 min

Kebab:

se pune carnea tocata intr-un castron impreuna cu ceapa tocata cit mai fin cu putinta si patrunjelul tocat marunt; se potriveste de sare si piper ,dupa preferinta supa instant .

se fac bile din carne maricele si se taseaza; arata ca hamburgerii

se icinge gratarul electric(sau tigaie de teflon)se unge cu ulei

se prajesc pe ambele parti dupa care se dau la cuptor (incalzit in prealabil) 10-15 minute

TIPS-URI

1

se uda miinile la prepararea kebabului amestecul fiind lipicios;punem kebabul in cuptor pentru a nu ramine crud la mijloc ;eu am facut bilele din carne le-am tasat cu o paleta de bucatarie si dupa ,pentru a avea o forma cit mai  rotunda le-am taiat cu o forma pentru prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu kebab" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

aziz 1

02.11.2010, 19:26

eu sincer pina sa locuiesc in israel nu am mincat niciodata ,aici am fost invitata la masa la niste prieteni si sincer mi-au placut foarte mult ....

Kiko 1

25.06.2011, 09:22

Dragilor,
eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat de bame tinere si proaspete (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!

aziz 1

26.06.2011, 16:57

kiko multumesc de vizita ,iar anuntul ai putea cred sa-l pui undeva intr-o rubrica pe prima pagina asa ar putea fi vazut de mai multe persoane

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]