Banuti cu portocale si ghimbir

de MyFancyCake in Prajituri, 16 Dec 2011 | 5229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,
  • 75 gr nuci macinate,
  • 150 gr zahar,
  • coaja de la o porocala,
  • 2 cm ghimbir,
  • 2 oua,
  • 150 gr unt rece,
  • un praf de sare,
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor),
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker,
  • alune caramelizate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti cu portocale si ghimbir:

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu  banutii ramasi.  Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]