Batoane de cereale raw

de adnia in Dulciuri, 29 Mai 2013 | 8276 vizualizari

 

Ehehe, cine nu iubeste batoanele de cereale?Eu cred ca noi toti, la micul dejun, la gustare, ca pchetele la scoala pt. cei mici, ca un desert...si cate si mai cate" intrebuintari" ii putem gasi, nu? Daaaar, pt. ca nu sunt mare aditivi alimentari, incerc sa gasesc variante tot mai sanatoase si usor de preparat in casa, ca sa pot sta si eu linistita si sa le pot consuma fara grija!
Sunt atatea variante si posibilitati, incat, practic, poti sa le prepari in zeci de moduri, fara sa te saturi! Si pt. ca eu le-am facut prima data, cantitatile sunt "ochiometrice", dar vi le dau asa cum le-am folosit eu. Voi le puteti adapta, dupa dorinta si gusturi:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • o mana de agrise deshidratate
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana musli cu bucatele de ciocolata
  • 1 mana fructe uscate asortate (banane, caise maruntite, cuburi de papaya, stafide, etc.) 
  • 1 cana nuci tocate grob (fulgi de cocos, nuci romanesti, migdale)
  • 1/2 cana seminte (floarea soarelui, susan, dovleac, in)
  • 2 linguri sirop de catina
  • miere, cat sa se lege compozitia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale raw:

Se toarna intr-un bol toate ingredientele uscate si se amesteca bine. Apoi se adauga siropul de catina si mierea si se framanta bine cu mana, pana se formeaza o pasta foarte lipicioasa, care apoi se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se intinde bine pasta in tava si se preseaza perfect cu lingura (sau cu mana). Eu am preferat sa presez bine cu mainile, ca sa pot simti compozitia si s-o compactez cat am putut eu de bine. Si asta-i toata "filosofia"! se da tava la frigider cca 2 ore, apoi se portioneaza cu cutitul si se serveste. se pastreaza la rece, altfel se topeste mierea:)
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale raw" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa raw vegan