Bezele cu alune si scortisoara

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 6889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri ou
  • un praf sare
  • 250 gr.zahar praf
  • 300 gr. alune macinate
  • o lingurita scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 50 gr. alune intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu alune si scortisoara:

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara.

Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici bilute intre palmele umede, le asezam pe tava. Deasupra facem cate o adancitura, pe care punem din spuma amestecata cu scortisoara, iar deasupra asezam cate o aluna. Le introducem in cuptor, le coacem cu ventilatie aprox. 20- 25 minute. 

Ale mele s-au turtit si chiar lipit, la sfarsit observasem ca de fapt in loc de 3 albusuri, pusesem 4. Le-am decupat cu grija cu forma de floricica, iar din margini am format niste bilute. A fost putin mai migalos , dar la sfarsit ne-am bucurat de ele. 

Va doresc : Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

In loc de alune putem folosi nuci sau migdale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu alune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele