Bezele cu alune si scortisoara

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 6943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri ou
  • un praf sare
  • 250 gr.zahar praf
  • 300 gr. alune macinate
  • o lingurita scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 50 gr. alune intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu alune si scortisoara:

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara.

Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici bilute intre palmele umede, le asezam pe tava. Deasupra facem cate o adancitura, pe care punem din spuma amestecata cu scortisoara, iar deasupra asezam cate o aluna. Le introducem in cuptor, le coacem cu ventilatie aprox. 20- 25 minute. 

Ale mele s-au turtit si chiar lipit, la sfarsit observasem ca de fapt in loc de 3 albusuri, pusesem 4. Le-am decupat cu grija cu forma de floricica, iar din margini am format niste bilute. A fost putin mai migalos , dar la sfarsit ne-am bucurat de ele. 

Va doresc : Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

In loc de alune putem folosi nuci sau migdale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu alune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele