Bezele cu nuca de cocos

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 6849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca de cocos:

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.

2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.

3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. Eu am vrut sa le fac in forma de inima, insa fii-miu si-a dorit cauciucuri :))) asa ca am facut si "cauciucuri".

 5.  Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade celsius.  Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet. 

 Daca le faceti sub forma de cosulete, pardon de cauciucuri :)) le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap. Ai mei copii le-au vrut cu dulceata de prune (de parca n-ar fi destul de dulci si simple:), iar eu nu m-am opus. :)

TIPS-URI

1

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Vasul folosit ( de sticla sau inox) trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.

3

In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.

4

Ca sa ajunga la consistna dorita, dati nuca de cocos prin rasnita de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

20.02.2014, 16:39

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:23

alilianaa 1

20.02.2014, 20:48

trebuie a fie bune..sincer, eu nu ma impac cu nuca de cocos, dar rau nu are ce sa fie,,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]