Biscuiti ANZAC

de Brindusa in Prajituri, 14 Mai 2010 | 14691 vizualizari

 

Sunt asa de usor de facut, incat si copiii pot ajuta (prima oara cand i-am mancat erau facuti de o copila de 12 ani). Sunt biscuiti traditionali din Noua Zeelanda. Se spune ca numele vine de la ANZAC- trupele Australiene si din Noua Zeelanda care au luptat in timpul primului Razboi Mondial. Sotiile lor le trimeteau astfel de biscuiti in pachete, pentru ca ingredientele nu se stricau in timp.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos (eu nu am avut alba, ci colorata, de aceea arata biscuitii putin colorati)
  • 250 g fulgi de ovaz
  • 200 g unt
  • 3 linguri de miere (in reteta originala se foloseste Golden Syrup, dar n-am gasit)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri apa care fierba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ANZAC:

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator.

Topeste untul si mierea.

Dizolva bicarbonatul. in apa fiarta. Pune-l in amestecul unt- miere. Ai grija ca o sa se umfle.

Toarna acest amestec in cel cu faina si amesteca bine sa se incorporeze tot.

Formeaza cu mana bile din compozitie, pune-le pe tavile acoperite cu foaie de copt si aplatizeaza-le. Lasa loc intre biscuiti, pentru ca mai cresc.

Coace 15-20 minute, nu mai mult, chiar daca vi se par moi. Se intaresc cand sunt reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ANZAC" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza