Bomboane Asortate

de Angelina_Elena in Dulciuri, 19 Ian 2012 | 13455 vizualizari

 

Pentru bomboanele cu biscuiti am folosit reteta de Salam de biscuiti,iar reteta de bomboanele cu nuca de cocos(Raffaello) am luat-o de pe site-ul mycookinglife,si vreau sa multumesc pentru ca au iesit foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • Bomboane cu biscuiti:
  • 250 g biscuiti simpli
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 130 ml lapte
  • 3 linguri cacao(eu am pus nesquik)
  • esenta de rom
  • visine din visinata
  • Bomboane cu nuca de cocos(Raffaello):
  • 130 g lapte praf
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 25 g nuca de cocos
  • 3-4 linguri smantana(dulce am folosit eu)
  • 16 bucati de alune nesarate
  • jumatate foaie de napolitana maruntita
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Asortate:

Bomboane din biscuiti:

Jumatate din biscuiti se sfarma fin cu sucitoarea,iar cealalta jumatate se rupe in bucatele mai mici.Intr-un ibric se pune laptele si zaharul si lasam putin la fiert.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga cacaoa si untul si amestecam pana cand acesta se topeste.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.Turnam siropul peste biscuiti(putin cate putin,s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul)si amestecam pana se leaga compozitia.Se formeza bilute,punand cate o visina in mijloc si se "tavalesc" prin nuca de cocos.

Bomboane cu nuca de cocos(Raffaello):

Intr-un caston se pune laptele praf,zaharul pudra,nuca de cocos si untul.Se amesteca toate apoi se adauga smantana si se omogenizeaza.Ne rezulta o compozitie moale pe care o punem in frigider pentru jumatate de ora.Dupa ce s-au intarit cat trebuie se modeleaza in forma rotunda punand cate o aluna in mijloc si se "tavalesc" prin nuca de cocos amestecata cu foaia de napolitana maruntita.

Din compozitia de biscuiti rezulta 32 de bilute,iar din compozitia de raffaello rezulta 16 bilute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]