Borek cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 9777 vizualizari

 

Tot din bucataria turceasca o placinta cu branza delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua iaurt 200 ml( am avut turcesc special de placinta, mai gras)
  • 100 ml iaurt pentru uns foile
  • 7 foi de placinta( eu am avut yufka)
  • 400 gr branza sarata( am cumparat turceasca mai grasa precum cea feta speciala pentru borek)
  • o legatura patrunjel verde  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borek cu branza:

Amestecam branza cu patrunjelul si cu un ou.

Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml).

Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu iaurt.

Baza are 4 foi, apoi punem branza si o asezam uniform, iar partea de deasupra are 3 foi fiecare dintre ele unsa bine cu iaurt.

Peste ultima foaie turnam compozitia cu ou si iaurt. Intepam peste tot cu furculita si dam la cuptor o ora la 180 grade, sau pana se rumeneste frumos.

Grozava!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]