Bors rusesc

de luminita20_2006 in Ciorbe, 1 Iun 2009 | 9584 vizualizari

Bors rusesc

 

Specialitate ruseasca

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle rosie
  • 250 gr. carne de vita
  •   1  telina
  •  2  praz,
  • 3  morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2buc. varza
  • 3 linguri untura
  • o lingura faina
  • 3 linguri bulion(pasta de tomate sau suc de rosii)
  •   marar,
  • sare
  • 1 pahar smintina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rusesc:

zarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da culoare si gust ). Se toarna  apa aceeasi cantitate ca la ciorba romaneasca, se sareaza si se adauga carnea taiata cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca o lingura de faiana cu smantana, bulionul si se subtiaza cu 1 cana de bors, apoi se toarna in cratita. Se mai pune o sfecla mica data prin razatoare si se lasa sa firba pana ce este gata carnea.(Atentie aceasta sfecla se pune pentru mai multa culoare si gust mai pronuntat, dar daca nu sunteti adeptii sfeclei puteti sa renuntati la cea de a doua sfecla). Cand se opreste se pune mararul tocat. Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rusesc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

01.06.2009, 15:59

daca vrei schim gramajul...in cantitati bucata

jhonyboxing 1

23.02.2015, 00:14

Eu am mancat Bors Rusesc facut de o moldoveanca si vreau sa zic...ca sunt mort dupa el.Foarte bun!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de naut cu carnati iuti