Branzoaice

de gaby_gabytza in Dulciuri, 20 Iul 2012 | 5690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri cu miere
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 250 g iaurt

umplutura

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 g zahar
  • uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Se amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca.

Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam.

La final framantam cu putin ulei, acoperim si lasam sa creasca o ora.

Umplutura:

Branza de vaci de amesteca cu ouale batute,zaharul,lamaia si se da la frigider. Pe masa infainata se intinde o foaie si se taie dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam cate o lingura de umplutura.

Se impaturesc ca un plic se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,cu distanta intre ele.

Se acopera si se mai lasa cca 10 min. Se ung cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul. Se da la cuptor pana se rumesc frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti