Branzoici

de MonaMimi in Dulciuri, 10 Mai 2012 | 4885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 pachet drojdie
  • putina sare
  • coaja de la o lamaie
  • faina cat cuprinde
  • umplutura
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Laptele il incalzim putin, apoi il punem intr-un vas mai mare, adaugam zaharul putina sare, drojdia si amestecam. Punem ouale batute bine si incepem framantarea adaugand faina putin cate putin. In timp ce framantam punem si uleiul si continuiam framantarea 30 de minute. Lasam aluatul sa creasca 25-30 minute intr-un loc cald.

Pentru umplutura branza o amestecam cu celelalre ingrediente.

Cand aluatul a crescut destul il punem pe o plansa de lucru tapetata cu faina si intindem o foaie potrivit de groasa taiem patratele si umplem cu branza unim cele 4 colturi si asezam in tava lasam 15 minute si in tava apoi ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit pana ce sunt rumene,apoi le ungem cu un sirop facut din apa si zahar acoperim cu un prosop cateva minute. La final pudram cu zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu urda si stafide