Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelia, care ma impresioneaza de fiecare data cu pozele si preparatele ei, chiar daca nu am timp mereu sa ii spun cat de mult o apreciez, insa eu m-am incapatanat sa inghesui aluatul in 12 forme pentru briose (pentru ca oamenii au de obicei o tava cu 12 forme), fara sa imi mai dau seama ca daca am adaugat si fructele, automat si-a marit volumul, si tot nu mi-a incaput in cele 12 forme pana la urma si mi-a si curs pe tava. Deci, dragilor, ar fi trebuit sa iasa vreo 15 briose, as zice eu, daca nu le inghesuiam. Sunt foarte pufoase si dragalase. Vi le recomand cu drag.
Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa.
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.
Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.