Briose cu mac

de Miha in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 5750 vizualizari

 

Cu dedicatie speciala pentru Vlad al Nataliei, care astazi a implinit 6 anisori. Poate candva vom reusi sa ajungem si noi la petrecere. :)) La multi ani, pui mic!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g smantana
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura mac
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac:

50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de zahar.  Punem  untul topit, apoi smantana. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza laptele cu caramel si mac, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se va obtine o compozitie ca de chec, de consistenta unei smantani groase.

Se pune compozitia in forme si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 25 de minute, pana se rumenesc.

Se orneaza cu frisca batuta si bombonele colorate pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

eclerash 1

23.06.2010, 14:13

la multi ani!sunt impresionante!felicitari!

Natalia 1

23.06.2010, 17:25

Va multumesc frumos, sinteti niste dragute!

Sylvia 1

24.06.2010, 13:40

La multi ani si de la noi ! Superb arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie