Iar dovlecel? Normal ca da, este in plin sezon si eu vreau sa profit din plin de bunatatea lui. Dar nu l-am lasat singur nici de data asta, am mai pus langa el si alte legume delicioase.
Ce am pregatit aici? Niste briose aperitiv delicioase, pufoase si care isi pastreaza gustul si prospetimea pana la 3-4 zile (asta in caz ca rezista atatea zile fara a fi mancate :P). Sunt perfecte pentru zilele cand aveti musafiri, deoarece se fac foarte repede si cu siguranta vor trece la fel de repede.
Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem?
In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu gauri mici si dovlecelul pe partea cu gauri mari. Puteti sa le faceti si la robot daca doriti, eu n-am vrut sa-l pun in functiune, ci sa fac treaba separat pentru fiecare, ca sa nu fie cu suparare :P
Casul il dam de asemenea pe razatoarea cu gauri mari si-l punem peste dovlecel si morcov. Taiem patrunjelul marunt si-l punem peste compozitie. Adaugam sare si piper si amestecam cu telul pentru omogenizare.
Separat cernem faina impreuna cu bicarbonatul si praful de copt.
Ouale le batem usor cu telul. Peste ele turnam laptele si uleiul si amestecam din nou.
Bun, acum avem cam tot ce ne trebuie. Mai lipseste sa pregatim tava de briose cu hartiute speciale (sau o ungem si tapetam cu faina).
Mie mi s-a parut cam multa compozitie pentru 12 briose, asa ca am mai pregatit si 4 forme de silicon, de care sunt foarte multumita ca le-am achizitionat pentru ca sunt salvarea mea in situatii de genul asta. Asa nu am fost nevoita sa coc doua ture de briose, ci am rezolvat cu toate dintr-un foc ;)
Da, m-am luat cu alte vorbe si n-am terminat treaba. Avem pregatite toate cele trei compozitii. Turnam compozitia cu oua si lapte peste cea de legume si amestecam bine. La final adaugam faina si amestecam usor pana la omogenizare. Umplem formele de briose pana la 3/4 din capacitate si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute. Sa nu le lasati mai mult de 30 de minute pentru ca le veti usca prea tare :) Scoatem tava din cuptor si le mai lasam 10 minute la odihna, dupa care putem sa le scoatem din forma.
Le putem servi cu un sos de smantana, sau cu cas razuit (mie asa mi-au placut cel mai mult, si am mai alaturat si o rosie delicioasa langa :P), sau mai bine imi ziceti voi ce credeti ca ar merge cel mai bine langa ele.
Pofta buna!