Briose cu visine si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 10 Noi 2014 | 6295 vizualizari

 

Langa cafeluta de dimineata, langa un ceai fierbinte sau de luat la pachet, briosele sunt dulcele ideal. Poti fi facute in orice combinatie si cu fructele care va plac, nu necesita mult timp preparare lor, asa ca nu mai stati pe ganduri...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 170 gr iaurt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana cu visine fara samburi
  • 5 patratele de ciocolata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si ciocolata:

Punem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca.
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit.
Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le incorporam in compozitia de mai sus.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le adaugam in ploaie, apoi coaja rasa de portocala.
Ciocolata o taiem bucatele, visinele le rupem bucatele, le amestecam cu aluatul.

Pregatim formele de briose, iar cu ajutorul unei linguri le umplem pe 3/4.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem briosele.
Dupa 25-30 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna! Sa incepeti o noua saptamana cu bucurii si soare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (40)

Rocsi 1

16.11.2014, 11:14

Hai Alina

Rocsi 1

16.11.2014, 11:14

Multumesc Mirela

Rocsi 1

16.11.2014, 11:15

S-a facut Iri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]