Briose - gogosi

de katty in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 4488 vizualizari

 

Daca aveti chef de un dulce rapid aceste briose pica numai bine .

 

INGREDIENTE

  • 140 gr zahar pudra +pentru ornat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml iaurt
  • 2 oua mari , batute
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 140 gr unt topit +pentru uns formele de briose
  • 12 lingurite gem de zmeura , trecut prin sita , pentru a inlatura semintele(eu am folosit de afine)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose - gogosi:

Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă, împreună cu untul topit în bolul cu ingrediente uscate şi se încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează. 

Se împart două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, se adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi se acoperă cu aluatul rămas.Se coc 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere. Se lasă brioşele la răcit cinci minute înainte să fie scoase din forme.

Se dau prin zahăr pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si portocale - Reteta cu numarul 200!