Briose invartite

de Miha in Dulciuri, 6 Dec 2009 | 5492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g nuca
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose invartite:

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi  crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Idee preluata de la Flori.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose invartite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

rivka 1

07.12.2009, 15:52

ce bine arata!
de Sarbatorile de iarna ce dulciuri ne mai pregatesti?

Miha 1

08.12.2009, 00:32

Nu stiu Rivka draga. Inca sunt in deriva.

elena1988 1

06.03.2011, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale