Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

de madi_marin in Prajituri, 10 Iun 2012 | 4625 vizualizari

 

Reţeta de bază am luat-o din revista GoodFood. Era o reţetă de negresă. M-am gândit să le fac sub formă de brioşe.Şi pentru că aveam vişine,şi pentru că îmi plac în combinaţie cu ciocolata…a ieşit ce vedeţi.

 

INGREDIENTE

Pentru 10 brioşe :

  • 150 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 2 linguri nucă de cocos plus extra
  • ciocolată albă pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos:

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit.

Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia.

Forma de brioşe se tapetează cu hârtiuţe speciale. În fiecare se toarnă o lingură de compoziţie, se nivelează, se pun deasupra 3 vişine , după care se acoperă cu încă un pic de compoziţie, se pun iar vişine şi se presară un pic de nucă de cocos. Aşa se procedează pentru toate brioşele.

Se coc în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute.

Se scot la răcit, apoi se presară cu nucă de cocos şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

11.06.2012, 19:17

Pai si cine le papa? , eu am zece zile de cand nu am mancat zahar...si vad ca e perfect

madi_marin 1

12.06.2012, 21:36

Ruxy...am doua fete acasa, plus colegii de serviciu... deci...se gasesc amatori... asa-i ca bine fara zahar? si eu ma simt mult mai bine de cand tin dieta...

feliciacristea46 1

18.10.2012, 20:55

ce grozave !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe