De multa vreme era in plan sa fac o astfel de budinca cu gris, este atat de buna, aromata si chiar delicioasa pentru toata lumea in special pentru copii! :x
Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam untul topit, branza de vaci, vanilia, gemul, faina si galbenusurile, amestecam pana la omogenizare.
Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.
Turnam albusurile batute spuma peste compozitia de gris si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus pana omogenizam bine totul.
Asezam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara si inalta pe care o tapetam cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 50-60 minute.
Cand este gata o pudram cu zahar pudra, dar este buna si rece.
Daca va place se poate servi cu iaurt sau smantana!
O super budinca!