Budinca de cozonac

de MotanLaOale in Dulciuri, 4 Dec 2014 | 11159 vizualizari

 

Intodeauna ramane cozonac de sarbatori si se usuca. Este o metoda de recuperare a lui si transformarea intr-un preparat foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500g cozonac (4 felii groase)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300ml lapte
  • 300ml smantana
  • 50g stafide
  • 50g ciocolata amaruie
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Se unge o forma termorezistenta cu unt.

Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform.

Se presara stafidele.

Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra.

Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos.

Se adauga smantana si laptele si se omogenizeaza.

Se toarna amestecul de oua peste cozonacul din forma.

Se lasa 15-20 minute sa se absoarba bine.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

In cuptor va creste foarte mult dar isi revine prin racire.

Se poate pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de cozonac sau chiar de mai multe feluri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]