Budincă de pâine - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 4021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 franzelă veche de 1-2 zile,
  • 500 ml apă,
  • 250 g zahăr,
  • 1/2 borcan dulceață de vișine,
  • 1/2 cană nucă tocată,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură ulei pentru uns tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine - rețetă de post:

Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem bucățile de pâine în acest sirop pentru câteva secunde, după care le scoatem într-un castron.

În siropul rămas adăugăm mierea, dulceața de vișine și cacao, amestecând bine până la omogenizare. Se adaugă peste pâine și amestecăm ușor cu o lingură. Apoi adăugăm nuca tocată și amestecăm ușor. Se răstoarnă compoziția într-o tavă rotundă unsă cu ulei sau margarină. Se presară nucă de cocos deasupra și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.

Se servește rece. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de paine cu pere