Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci

de Panacris in Fusilli, 9 Dec 2011 | 7930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • paste colorate 500 g.
  • carne tocata amestec 500 g.
  • ciuperci congelate 250 g.
  • smantana de gatit 100 ml.
  • oua 3 bucati
  • sare iodata 10 g,
  • piper proaspat macinat 1 g.
  • oregano uscat 1 gr
  • margarina sau unt pentru uns tava
  • pesmet
  • bulion 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci:

Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia de mai sus si se adauga ouale, amestecandu-se energic pentru a nu se coace oul. Intre timp se pun pastele la fiert in apa colocotita cu un praf de sare si se fierb al dente. Dupa ce s/au fiert pastele se scurg de apa si se amesteca cu smantana, apoi se aseaza un strat de paste intr/o forma rezistenta la caldura, tapetata cu margarina si pesmet. Urmatorul strat va fi compozitia de carne peste care se presara putin oregano. Ultimul strat va fi de macaroane. Bulionul se rastoarna peste budinca de paste. Se introduce vasul in cuptorul preincis, si se lasa la foc mediu cca. 30 de minute. Se poate servi impreuna cu o salata verde.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate presara cascaval ras deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu paste si carne de vita