Budinca de tapioca si seminte de chia

de anca_rm in Dulciuri, 13 Noi 2013 | 8945 vizualizari

 

Tapioca este un amidon alimentar natural care se extrage din planta numita cassava.
Tapioca se foloseste la budinci , crème si sosuri pentru ca ajuta la ingrosarea .
Cat despre continutul de substante nutritive putem spune ca are putine vitamine, nu contine deloc protein dar este o sursa importanta de carbohidrati . Mai contine omega 3 si omega6 , fibre dietetic, vitamnia B9 , fier , calciu , potasiu , zinc , magneziu , fosfor in cantitati variabile.

 

INGREDIENTE

  • -1 l lapte
  • -4 linguri zahar sau echivalent indulcitor
  • - 4 linguri miere
  • -scortiosara
  • -3 linguri seminte chia
  • -200 gr perle tapioca.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca si seminte de chia:

Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul  si mierea.

Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .

Oprim focul si punem semintele de chia  si scortisoara.

Amestecam energic  si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cand este aproape rece punem in pahare si dam la frigider pana a  doua zi .

Servim cu gem de zmeura (sau altceva ) deasupra .

 

 

 

TIPS-URI

1

este foarte gustoasa si sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca si seminte de chia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]