Budinca de tapioca

de Criss in Dulciuri, 14 Oct 2015 | 4026 vizualizari

 

E prima oara cand folosesc perlutele de tapioca, am tot vazut astfel de budinci pe diverse bloguri si curiozitatea m-a facut sa cumpar si eu tapioca. Desi nu prea imi plac budincile si nici nu am astfel de retete pe blog. Dar am citit despre beneficiile consumului de tapioca si daca mai inlocuim si zaharul cu Green Sugar, in cateva minute obtinem un desert usor si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 150 g perle de tapioca
  • 600 ml apa
  • 600 ml lapte
  • 5 stickuri Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Jeleu de capsuni: 
  • 150 g capsuni (din congelator)
  • 2 stickuri Green Sugar
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca:

Mai intai pregatim jeleul de capsuni pentru ca acesta trebuie sa se intareasca. In 2 linguri de apa rece hidratam gelatina. Capsunile le lasam sa se decongeleze, le zdrobim cu o furculita si adaugam cele 2 stickuri de Green Sugar. Punem vasul pe foc si incalzim pana atinge punctul de fierbere, apoi luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Paharele in care vom pregati budinca, le sprijinim astfel incat sa stea oblic. Eu m-am folosit de niste prosoape de bucatarie. Punem jeleul in pahare si lasam sa se intareasca.
Intr-un vas punem 600 ml apa la fiert. Cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca si fierbem 3-4 minute pana cand incepe sa capete un aspect gelatinos. Luam vasul de pe foc si turnam tapioca intr-o strecuratoare si clatim cu apa rece pana cand dispare gelatina si raman doar perlele de tapioca. Intr-un alt vas punem laptele la fiert impreuna cu indulcitorul si extractul de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam tapioca spalata si scursa de apa si fierbem amestecand in continuu pana cand incepe sa se ingroasa. Punem apoi budinca in pahare peste jeleul de capsuni si lasam sa se raceasca, timp in care tapioca va absorbi tot laptele si budinca se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri