Burger de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 25 Ian 2014 | 4301 vizualizari

 

Pentru că se spune că năutul este o mare sursă de fier, cupru, zinc, magneziu și fibre, am încercat să-l introduc în alimentația mea într-o combinație surprinzătoare - un burger vegetarian.

 

INGREDIENTE

  • 200 g năut
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 3 linguri tărâțe ovăz
  • 3 linguri apă
  • felii de roșii
  • felii de ceapă roșie
  • chifle
  • salată verde
  • ulei de măsline
  • Opțional: muștar și ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de năut:

În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.
Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.
A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se scurge de apă și se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.
Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.
Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.
Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.
Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.
Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.

Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.
Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.

După dorință adăugați muștar și ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de năut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ianculubita 1

26.01.2014, 15:07

laura_n 1

26.01.2014, 15:58

biig like!

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:37

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici si ciuperci