Capuccino cupcakes

de Criss in Prajituri, 13 Feb 2013 | 7469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cupcakes:
  • -4 oua
  • -8 linguri zahar
  • -6 linguri ulei
  • -100 ml lapte
  • -2 plicuri cappuccino classic
  • -1 praf de copt
  • -10 linguri faina
  • Frosting:
  • -250 g mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -2 linguri zahar pudra
  • -2 plicuri cappuccino classic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capuccino cupcakes:

Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, cappuccino si in final inglobam albusurile amestecand cu lingura de sus in jos. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare cosulet cam o lingura si jumatate din compozitie, nu mai mult pentru ca ele cresc la copt si daca se fac prea mari arata urat.

Le coacem aproximativ 25 minute, apoi le lasam sa se raceasca, le intepam din loc in loc cu o scobitoare si le insiropam cu sirop din apa, zahar, esenta de rom. Aceasta operatiune nu este absolut necesara, pentru ca prajiturelele ies moi si pufoase, insa mie imi place textura usor umeda, de aceea prefer sa le insiropez putin.

Batem marcarpone cu zaharul pudra si cappuccino, apoi amestecam cu frisca batuta. Punem crema intr-un posh si spritam pe fiecare prajiturica motzuri de crema. Pudram cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capuccino cupcakes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie