Capuccino cupcakes

de Criss in Prajituri, 13 Feb 2013 | 8233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cupcakes:
  • -4 oua
  • -8 linguri zahar
  • -6 linguri ulei
  • -100 ml lapte
  • -2 plicuri cappuccino classic
  • -1 praf de copt
  • -10 linguri faina
  • Frosting:
  • -250 g mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -2 linguri zahar pudra
  • -2 plicuri cappuccino classic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capuccino cupcakes:

Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, cappuccino si in final inglobam albusurile amestecand cu lingura de sus in jos. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare cosulet cam o lingura si jumatate din compozitie, nu mai mult pentru ca ele cresc la copt si daca se fac prea mari arata urat.

Le coacem aproximativ 25 minute, apoi le lasam sa se raceasca, le intepam din loc in loc cu o scobitoare si le insiropam cu sirop din apa, zahar, esenta de rom. Aceasta operatiune nu este absolut necesara, pentru ca prajiturelele ies moi si pufoase, insa mie imi place textura usor umeda, de aceea prefer sa le insiropez putin.

Batem marcarpone cu zaharul pudra si cappuccino, apoi amestecam cu frisca batuta. Punem crema intr-un posh si spritam pe fiecare prajiturica motzuri de crema. Pudram cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capuccino cupcakes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]