Caras prajit in crusta de malai

de Patricia Iordache in Crap / Caras, 12 Apr 2013 | 15365 vizualizari

 

Sotul meu e mare pescar, dar consuma peste doar prajit. Avem mai tot timpul peste proaspat sau la congelator. E o bunatate, sper sa va placa si voua, desi e un preparat foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4-8 bucati de caras (ai mei au fost mici)
  • 100-150 grame mălai
  • ulei (pentru prăjit)
  • 2 linguri de sare
  • pentru servire:
  • mămăligă (mai moale)
  • mujdei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit in crusta de malai:

Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;)

Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine pestele si lasati-l la scurs intr-o sita.

Puneti intr-o tigaie ulei la incins si adaugati o lingurita de sare ca sa nu sara uleiul in toate partile cand puneti pestele.

Stergeti usor bucatile de peste cu un prosop si treceti prin malai, presand bine. Asezati pestele la prajit pe partea cu piele si prajiti la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Scoateti pestele pe un prosop de hartie.

Am servit alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]