Cand o mancare iese buna de te lingi pe degete e riscant sa se termine repede.
Speram sa mai ramana putin din ea si pentru a doua zi, dar pentru ca am servit-o cu mamaliguta, n-a mai ramas decat o portie de mamaliguta :))))
Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute.
Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea.
O amestecam de cateva ori sa se rumeneasca usor, timp de cateva minute, apoi adaugam vinul, foile de dafin, punem capacul si o lasam la foc incet sa se inabuse bine, mestecand in ea ocazional.
Cand incepe sa se patrunda bine(canm dupa 35-40 de minute) adaugam pasta de rosii si usturoiul strivit si mai lasam vasul pe foc 10 minute, timp in care preparam si ceapa caramelizata.
Punem cele doua linguri de ulei la incins si adaugam ceapa taiata solzisori si cativa stropi de apa( facem asta pentru a iesi mai mult inabusita decat prajita, pentru ca e mai sanatoasa asa)
Presaram si putina sare si amestecam continuu pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam zaharul.
Cand zaharul se topeste, incepem sa picuram otetul balsamic si amestecam continuu sa se aromatizeze toata ceapa.
Adaugam ceapa caramelizata peste carnea din vas, o mai amestecam de cateva ori, pe foc dupa care dam vasul deoparte si adaugam patrunjelul tocat.
Este delicioasa!
1
Inainte de adaugarea rosiilor peste carne, scurgem surplusul de ulei, daca exista(la mine nu a fost cazul), avand in vedere ca vom adauga si ceapa care este preparata tot in ulei.