Cartofi Acordeon

de ionix in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2009 | 8357 vizualizari

 

reteta o stiu de vreo 2 ani... am vazut-o pe un site dar nu mai tin minte care :s
merg atat ca aperitiv cat si drept garnitura... iti ia cam mult timp sa "asamblezi" cartofii dar merita...

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mai grasuti (eu am folosit cartofi rosii)
  • branza topita
  • muchiulet file, ceafa afumata,  bacon, salam de vara (ce aveti prin casa)
  • cascaval
  • circa 1/2 pachet unt
  • sare, piper, 
  • patrunjel
  • staniol
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Acordeon:

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii.

Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul.

Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare rand de cartof pui cate un pic de unt si feliuta de muschiulet. 

Se taie un patratel de staniol, sa fie suficient de mare cat sa infasori cartoful, si se unge staniolul cu unt.

Se aseaza cartoful pe bucata de staniol, acolo unde am uns cu unt, si se pune branza topita sau cascaval ras pe ochiurile mari ale razatoarei. se sareaza, pipereaza si se inveleste cartoful. Se repeta actiunea pana cand terminati cartofii. 

Se aseaza cartofii cu motul de la staniol in sus, pentru a nu curge untul topit.

Se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, si se lasa la foc mic circa o ora si 30 min. Pentru a vedea daca s-au facut se scoate cate un cartof si se incearca cu furculita, trebuie sa intre furculita foarte usor in cartof.

Cand s-au facut se scot din staniol si se presara patrunjel sau marar proaspat tocat.

Se servesc atat calzi cat si reci.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Acordeon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

31.10.2009, 16:31

Tocmai am gasit pozele mele , o sa postez imediat si reteta mea, care, de altfel, e la fel

ionix 1

06.12.2009, 14:25

asa-i Aurelian, au un gust foarte bun... multumesc pt sfat, eu ii tin in apa pentru a nu se innegri... daca stii vreo metoda sa nu se innegreasca ti-as fi recunoscatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu dovlecei si ciuperci