Cartofi acordeon cu bacon

de CameliaR in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2015 | 3391 vizualizari

 

Este o reteta super simpla, dar poate fi una dintre cele mai delicioase garnituri.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri de unt topit sau ulei de masline
  • piper,sare
  • bacon optional
  • ierburi aromatice
  • branza rasa sau cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi acordeon cu bacon:

Pentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.Trebuie sa indepartam cativa milimetri feliile una de cealalata. Asezam cartofii intr-o tava de copt in care am pus si hartia de copt. Ungem cartofii cu unt sau ulei de masline dupa care punem sare si piper.Punem cartofii la copt timp de 30 de minute timp in care feliile se vor deschide ca un evantai. Dupa ce au trecut cele 30 de minute ii scoatem si ii ungem cu restul de unt sau ulei de masline. Punem din nou cartofii in cuptor timp de 30-40 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata cartofii putem sa adaugam condimente, ierburi aromatice,branza rasa, cascaval ras sau alte ingrediente. Eu am pus bacon si a iesit delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi acordeon cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

13.09.2015, 09:48

Cat sunt de buni!

Merisor 1

15.09.2015, 16:40

Tare buni si de efect!

CameliaR 1

15.09.2015, 18:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni