Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2015 | 10334 vizualizari

 

Un pranz rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 lg ulei
  • 300g ciuperci champignon
  • 50 g sunca presata
  • 1 ardei kapia
  • 200 g smantana
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde
  • 150g cascaval Delaco De Familie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor:

Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si ardeiul taiat bastonase micute. Se calesc toate cca 5 minute, apoi se dau deoparte.

Smantana se amesteca cu sarea, piperul si boiaua, se adauga patrunjelul verde tocat marunt, se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de ciuperci si sunca, iar la final cartofii. Se amesteca cu grija, mai mult prin rasturnare apoi se transfera totul intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra, se scoate tava din cuptor si se acopera cu un rand de cascaval dat pe razatoarea mica. Se da din nou la cuptor si se lasa pana prinde o culoare frumoasa deasupra.

Se serveste ca atare sau ca garnitura alaturi de o friptura!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai multa smantana daca preferati sa fie mai cremosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti in staniol