Cartofi Dauphinoise (2)

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2013 | 6628 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut foarte mult varianta originala, am zis sa incerc si o alta varinta, de data aceasta cu carne! Foarte buni au iesit !:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofii
  • 3 snitele din piept de pui
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri smantana
  • 150 g cascaval Delaco Sofia
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise (2):

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute.

Cepele le curatam, le spalam si le taiem feliute.

Punem ceapa la calit in uleiul incins, iar dupa ce s-a calit, adaugam snitelele de pui le taiem fasiute.

Lasam sa se caleasca impreuna timp de 1-2 minute.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei punem cartofii, ceapa si pieptul de pui, presaram putina sare si amestecam.

Punem smantana peste ei, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem sa mai adaugam in plus: ardei, morcovi, ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana