Cartofi gratinati

de susu in Mancaruri de legume, 8 Dec 2010 | 6094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de oaie
  • 500 g cartofi
  • 3 oua
  • smantana200 g
  • cascaval
  • Piper alb
  • Putina vegeta
  • Lapte
  • unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete. Mie imi plac dati prin razatoarea mare caci se leaga mai bine cu sosul. Cascavalul se rade iar branza se faramizeaza sau se rade si ea. Amestecam ½ din cantitatea de branza cu ouale batute bine, smantana, piperul, laptele si putina vegeta

Se unge cu unt din abundenta un vas incapator si se aseaza un rand de cartofi, unul de lapte cu branza, altul de cartofi si tot asa pana se termina ingredientele. Intre starturi se pune restul de branza rasa si cubulete de unt.Se pune cascavalul ras si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos. Este excelenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diaconta 1

08.12.2010, 20:24

cam asa fac eu cartofii frantuzesti,doar ca mai adaug ou fiert si poate ceva carnati afumati

adry88 1

28.05.2011, 17:19

babi5 1

20.06.2013, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]