Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

de katty in Porc, 23 Oct 2017 | 4606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr carnat de porc picant afumat
  • 300 gr ciuperci chamignon brune
  • 50 gr unt +ptr uns tava
  • 200 ml sos de rosii
  • sare
  • cimbru uscat
  • piper negru afumat
  • 70 gr cascaval ras
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam.

In uleiul incins, punem la prajit carnatul taiat cubulete mici. Cand  s-a rumenit, il scoatem intr-o farfurie si adaugam ciupercile tocate cubulete. Dupa ce s-a scurs toata apa de la ciuperci, adaugam sosul de rosii, cimbru si carnatul prajit. Fierbem cateva minute sa se lege sosul. Potrivim gustul de sare si piper.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet, punem jumatate din cantitatea de cartofi, amestecul de carnat, ciuperci si rosii, apoi restul de cartofi. Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de rasol la cuptor, cu cartofi