Cartofi taranesti

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 26 Aug 2010 | 11430 vizualizari

 

Este insipratie dupa reteta propusa de epurasa(mariana)sant super buni,cu putin modificari

 

INGREDIENTE

  • cartofi 2kg
  • bacon 200g
  • cabanos 150g
  • ulei malsine
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • pasta de tomate 150 g
  • 150 smantana
  • cascaval ras 100 g-optional
  • rosii cherry-optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Se curata  cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert

Cabanosul si baconul se taie bucatale si se prajesc in putin ulei de masline cu o ceapa tocata fin.Pasta de tomate se amesteca cu smantana iar dupa ce baconul si canbanosul sant prajite se amesteca cu sosul de smantana si pasta de tomate.

Cartofii fierti (jumatate din cantitate )se pun intr-un vas uns cu putin ulei vas de yena se sareaza si se pipereaza, dupa care se toarna jumatate din sos cu bacon apoi din nou cartofii ramasi si diferenta de sos. Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca cartofii.

Se pune cascaval ras si rosii cherry, se da tava la cuptor pentru 20 minute la 170 grade,se servesc calzi ,dar si reci.

Este adaptare dupa retata lui Epurasa,multumesc tare mult de reteta sant grozavi chiar daca eu am mai adaugat ingrediente in plus.

Scuze dar poze nu,deoarece erau in calculator si cum calc s-a stricat 2 zile,s-au dus si pozele facute.

Este o poza facuta ulterior,sper sa nu mai am surpize neplacute sa mai patesc la fel ,a fost o pana de curent si se pare ca multe calculatore au fost afectate

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu friptura de pui