Asta seara vin cu o reteta pe cat de simpla pe atat de buna. De multisor zic ca o sa pregatesc cascaval pane dar mereu aveam dubii ba ca nu imi iese, ba ca o sa se topesca tot in tigaie si ca o sa se aleaga praful din el. Dar surpriza, a iesit din prima si chiar foarte, foarte bine.Mmmm ce bunatate!
Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie.
Taiem 4 felii de cascaval groase cam de un deget.
Ouale le batem spuma cu putina sare si piper.
Pe o farfurie punem faina alta, iar pe alta pesmet.
Trecem fiecare bucata de cascaval prin faina, ou, iar faina, iar ou iar la final prin pesmet sa il aceoperim in intregime.
Procedam la fel cu toate bucatile si le asezam pe un tocator.
Incingem intr-o tigaie ceva mai mult ulei.
Punem bucatile de cascaval, reglam o temperatura potrivita spre mare.
Le rumenim pe o parte, apoi pe cealalta si le scoatem pe o farfurie in care punem un servetel.
Imediat ce se rumenesc bucatile le si invartim, nu le lasam prea mult.
Se serveste cald alaturi de orice garnitura sau salata.
Pofta buna!