Castraveti in otet

de Bya Ralu in Muraturi, 5 Oct 2012 | 7182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • frunze de marar
  • 1 plic de mustar boabe
  • 1 plic de piper negru boabePentru zeama:
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 500 g zahar
  • 3 linguri sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Se clatesc castravetii sub jet de apa rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aseaza castravetii, punem rondele de ceapa si morcov, adaugam boabe de mustar si piper, deasupra punem frunzele de marar.

Intr-o oala se pun 2 l apa, 1 l de otet, sarea si zaharul si se pune pe foc. Dupa ce a dat un clocot se opreste. Borcanele se pun pe ceva metalic pentru a nu crapa de la lichidul fierbinte. Se torna lichidul in borcane, se strang bine cu capac si intr-o oala cu apa cat sa fie pana la gatul borcanelor se sterilizeaza. Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute. Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi, se depoziteaza in beci sau in camara intr-un loc intunecat.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

20.03.2013, 00:44

da s-au terminat repede!trebuie sa fac mai multi

Panacris 1

17.09.2013, 15:14

Bya Ralu 1

17.09.2013, 17:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati