Castraveti in saramura

de Sim0na in Muraturi, 28 Oct 2012 | 6957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,8 kg castraveti
  • boabe de mustar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • morcov
  • catei de usturoi
  • ardei iute
  • crenguta de visin
  • hrean
  • sare gronjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste castraveti, apoi am acoperit cu un capac si am lasat pana a doua zi.

In ziua urmatoare am aruncat saramura, am spalat castravetii si i-am asezat in borcane. Printre ei am pus bucati de morcov, catei de usturoi, bucati de ardei iute, boabele de piper si de mustar, cate 1 frunza de dafin la fiecare borcan, cate o bucata de hrean si cate o crenguta de visin cu frunze.

Am pregatit o alta saramura – in aceeasi concentratie – 50 g sare la 1 litru apa. Saramura fierbinte am turnat-o peste castraveti, apoi am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca  intr-o patura pana a doua zi.

Se pot consuma dupa cca 4-5 saptamani.

Mie mi-au iesit 4 borcane de 800 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

28.10.2012, 17:35

Multumesc tuturor pentru arecieri!!

La Ancuta 1

28.10.2012, 18:41

T I M E A 1

29.10.2012, 09:34

ce buni sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet