In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche.
Această specialitate panameza (dar si peruviana) nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și pește sau creveți dupa preferința.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.
Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime.
Se adauga toate ingredientele menționate mai sus.
Marinati 2-3 ore la rece.
Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :).
Eu am folosit creveti proaspeti fierti.
Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii va actiona si carnea de peste va avea un aspect foarte alb).