Challe sau Paine impletita

de rivka in Piine, 31 Aug 2009 | 8775 vizualizari

 

Cantitatile sunt pentru 1 paine, eu fac de obicei cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 375 grame faina
  • 1 lingurita sare
  • cca 3 linguri zahar
  • drojdie(dupa indicatile de pe pachet la cantitatea de faina, eu folosesc de obicei proaspata dar se poate folosi si uscata la plic)
  • 2 oua
  • putin ulei(eu folosesc de floarea soarelui)
  • apa calduta(cat cuprinde faina)
  • 1 ou batut cu pensula
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Challe sau Paine impletita:

Se aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas.

Se acopera si se lasa la crescut.

Cand aluatul s-a dublat se formeaza suluri din aluat din care se impleteste painea, se unge cu oul batut cu pensula, se stropeste cu mac din belsug, se pune painea intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se mai lasa vreo 10 minute la crescut, se da la cuptorul incins inainte la 200 grade pentru aprox 30-35 minute.

Se scoate, se lasa sa se odihneasca, se taie felii si se serveste cu ce poftiti.Noi o mancam cu cas si rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Challe sau Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Miha 1

01.09.2009, 18:14

Super!

boscodina 1

22.09.2009, 20:45

frumoase halot , imbie la Shabat si la un An Nou dulce!
Gmar hatima tova!

elena1988 1

19.01.2011, 12:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]