Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data. Lasam la racit.
Razuim coaja de la doua portocale, adaugam in crema. Pregatim gelatinele asa cum e specificat pe ambalaj si le adaugam in crema. Batem frisca tare si o adaugam si pe aceasta in crema. Adaugam si pulpa de portocala. Omogenizam totul cu grija (cu miscari de sus in jos).
Tapetam o oala inalta cu folie alimentara transparenta si asezam feliile de portocala la baza si un rand pe margine. Portocalele trebuie curatate integral de pielita alba.
Dupa ce am asezat primul strat de portocale, urmeaza jumatate din crema, apoi piscoturi inmuiate in lapte amestecat cu cele doua zahar vanilat. Apoi urmeaza un rand de portocale doar pe margine, din nou crema, si din nou piscoturi.
Lasam charlotta in frigider pana a doua zi.
A doua zi rasturnam oala pe un platou de tort.