Bun, rapid si usor de facut! Ce altceva pot zice de un siplu chec :)).
Nici pozele nu arata extraordinar pentru ca era cam seara cand le-am facut si nu ma ajuta aparatul. Si cand ma gandesc ca se intuneca tot mai devreme....o sa am foarte putin timp sa fac poze frumoase asa cum am norocul vara.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Luam o tava mica de chec si o ungem cu unt si o tapetam cu putin zahar. Turnam jumatate din compozitie in tava si punem jumatate din cantitatea de zmeura, apoi punem restul de compozitie peste care vine restul de zmeura.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
1
Puteti inlocui zmeura cu mure sau afine
2
Am folosit o tava mica de chec, daca faceti in tava de cozonac (mai mare) dublati cantitatile