Chec cu ciocolata

de Panacris in Dulciuri, 18 Apr 2016 | 3589 vizualizari

 

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Margareta Cismasu, mai bine zis Retete cu Margareta Cismasu, http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2016/04/weekend-cu-spor-aprilie-2016.html, ce ne propune o paletă largă de preparate minunate: aperitive, fel principal și prăjituri. Am început provocarea acestei luni cu un desert rapid și la fel de rapid savurat de către Zmeișori. Mulțumesc pentru rețetele tale fainee. Gata cu vorba, să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • Ouă 5 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • Ciocolată cu lapte 100 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Oțet ½ linguriță,
  • Sare roz ½ linguriță.
  • Pentru topping:
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se dizolvă, obținându-se o spumă fină și lucioasă.

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se toarnă în fir ușor, ca și la maioneză în spuma de albușuri, amestecându-se ușor.

Făină cernută împreună cu praful de copt se adaugă treptat și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus pentru a nu se lăsa compoziția de chec.

 Într-o tavă de chec tapetată cu foaie de pergament se toarnă ½ din compoziția de mai sus. În jumătatea rămasă se adaugă ciocolata topită, ușor și răcorită, apoi se amestecă ușor, până ce se omogenizează. Compoziția de ciocolată se toarnă peste cea de ouă, se amestecă ușor cu furculița, ca să se obțină aspectul marmorat.

Se pune tava cu aluatul la copt în cuptorul preîncins, cca. 45 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitori checul se scoate din tavă, pe un grătar și se lasă la răcit.

 

Între timp se prepară glazura și se toarnă peste checul răcorit. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

- Andreea - 1

19.04.2016, 09:02

Iau si eu o feliuta

Panacris 1

19.04.2016, 09:47

Multumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:43

Cred ca a fost foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu Nutella