Chec cu dovleac si nuci

de oanapl in Prajituri, 26 Ian 2017 | 5197 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • sucul de la 1 portocala
  • 150 g nuci
  • 160 g faina
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si nuci:

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema.

Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat. Pui sucul de portocale si dovleacul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Adaugi nuca macinata si scortisoara si amesteci, apoi adaugi albusurile batute spuma tare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Aluatul il torni intr-o tava tapetata cu unt si faina sau intr-o tava de silicon unsa cu unt. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

27.01.2017, 18:09

Frumos!

oanapl 1

27.01.2017, 19:10

Multumesc!

miki_a 1

29.01.2017, 18:36

Multumesc pentru raspuns, Oana! L-am citit de atunci, dar abia azi reusesc sa-ti raspund!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida