Chec cu mere

de ianculubita in Prajituri, 20 Feb 2012 | 7262 vizualizari

 

Acest chec este foarte aromat si nu neaparat se face in forma de guguluf dar eu daca tot le am trebuie sa le folosesc

 

INGREDIENTE

  • 3 cani cu faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 si 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana cu ulei
  • 4 oua
  • sucul de la 1portocala
  • 3 mere acrisoare
  • 2 lingurite de scortisoara
  • arome
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte, taiate felii subtiri, se tavalesc prin amestecul de scortisoara si 2 linguri de zahar; in tava cu hartie de copt, se pune cu lingura din compozitie deasupra felii de mere, iar aluat, iar mere pana se termina; se da la cuptor la foc potrivit 1h si mai mult, facand testul cu scobitoarea; dupa ce s-a copt se lasa in tava sa se raceasca dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

iry-gabriela 1

20.02.2012, 16:59

asa ceva mananci si nu te mai saturi

ionela2682 1

20.02.2012, 17:23

Eu acum vad ca ai forma ca a mea...frumoasa foc..eu am cam uitat de ea..ia sa scriu reteta ..poate o pun in aplicare!!

mirela0911 1

20.02.2012, 21:04

Vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]