Chec cu rom, nuci si cacao

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Iun 2014 | 5067 vizualizari

 

Un chec minunat, deloc inecacios, perfect langa cafeluta de dimineata! :x

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 lingura cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rom, nuci si cacao:

Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.

Adaugam apoi apa si uleiul.

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.

Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.

In alt bol punem alte 4 linguri din compozitia alba, adaugam nuca macinata si omogenizam.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava, cea de cacao si la final compozitia cu nuca macinata.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Cana cu care am masurat este de 250 ml.

2

In compozitie se pot adauga diferite fructe uscate dar si proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rom, nuci si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]