Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.
Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.
Scoatem telurile si folosim o spatule.
Adaugam uleiul ,faina si zaharul vanilat mestecand usor de jos in sus.
Compozitia se imparte in doua.Una se lasa alba si cealalta se combina cu cacao.
In compozitia alba se adauga merisoarele si stafidele.
Tapetam cu hartie de copt doua forme de chec.
In tavi turnam cate o lingura din compozitia cu cacao si una din compozitia alba.
Nuca macinata am pus-o pe compozitia dintr-o tava.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca in tava si pudram.
1
Profesoara mea de gospodarie din liceu ne-a invatat asa:la chec proportia este 1 ou,2 linguri zahar,1 lingura ulei si 2 faina.