Chec cu stafide si merisoare

de Bunica in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g. stafide
  • 50 g. merisoare
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri nuci macinate grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si merisoare:

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.

Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.

Scoatem telurile si folosim o spatule.

Adaugam uleiul  ,faina si zaharul vanilat mestecand usor de jos in sus.

Compozitia se imparte in doua.Una se lasa alba si cealalta se combina cu cacao.

In compozitia alba se adauga merisoarele si stafidele.

Tapetam cu hartie de copt doua forme de chec.

In tavi turnam cate o lingura din compozitia  cu cacao si una din compozitia alba.

Nuca macinata am pus-o pe compozitia dintr-o tava.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece testul cu scobitoarea.

 

Lasam sa se raceasca in tava si pudram.

 

TIPS-URI

1

Profesoara mea de gospodarie din liceu ne-a invatat asa:la chec proportia este 1 ou,2 linguri zahar,1 lingura ulei si 2 faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara