Chec sarat

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2015 | 10100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de prepelita (sau 5 oua de gaina)
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 100 g branza telemea
  • 150 g sunca presata afumata
  • 100 g cabanos
  • 2 ardei capia rosii
  • 20 ml ulei
  • o lingurita praf copt
  • masline fara sambur
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec sarat:

  1. Intr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para.
  2. Adauga laptele si mai bate cu telul un minut.
  3. E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai sfaramat-o intre degete si sa omogenizezi.
  4. Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca.
  5. Toaca cubulete sunca, rondele subtiri cabanosul, ardeiul spalat, curatat si feliat taie-l cubulete, iar maslinele taie-le-n bucatele mici.
  6. Adauga-le peste compozitie si omogenizeaza.
  7. Pregateste o tava de chec . unge-o cu ulei si presara faina.
  8. Toarna compozitia atat cat sa ajunga pana a 3/4 din inaltimea tavii. Eu am facut intr-o tavita mai mica si-am pus si-n 6 forme de briose. Aici depinde de tava folosita.
  9. Introdu la cuptor si lasa pana se rumeneste frumos.
  10. Lasa la racit apoi feliaza.
  11. Stiti ce mi-au zis copiii mei? Are gust a pizza, de acum sa nu mai faci pizza, fa doar de asta.
  12. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati