Chec simplu

de nilgun in Prajituri, 16 Sep 2013 | 36601 vizualizari

 

Am vrut sa fac un chec marmorat...dar nu am avut cacao...asa ca a iesit simplu dar aromat si bun...reteta Jamila Cuisine... reteta pentru 2 tavi de chec si 6 briose

 

INGREDIENTE

  • 10 oua- de tara in cazul meu
  • 400 gr.faina
  • 400 gr.zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • jumatate pliculet praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o spuma lucioasa care nu cade din castron. 

Galbenusurile le amestecam ca la maioneza cu cele 8 linguri de ulei.  Apoi turnam galbenusurile peste albusuri. 

Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste albusuri si galbenusuri. Se amesteca cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.

Punem compozitia astfel obtinuta in 2 tavi de chec, pentru ca tavile mele sunt mai micute, restul  compozitiei l-am pus in 6 forme de briose.

Se introduce la cuptor pana trec testul scobitorii, asta depinde de cuptor. L mine dureaza cam 30-35 de minute. Briosele au fost gata dupa 25 de minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "zebra" cu pudra de roscove