Chec Sylvia

de Ela68 in Prajituri, 17 Mar 2014 | 28972 vizualizari

 

Chec Sylvia, asa l-am notat in caietul meu cu retete, de mai bine de 25 de ani si n-am de gand sa-i gasesc o alta denumire. Este una din primele retete incercate de mine in marea aventura culinara. Mai simplu de atat nu se poate, este o reteta clasica ce poate fi realizata de oricine, iar pe deasupra este foarte gustos. Pacat ca se termina repede !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite cacao
  • vanilie
  • 100 gr nuci zdrobite ( sau stafide )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Sylvia:

1. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati zaharul treptat. Continuati sa maixati pana ce zaharul s-a topit.

2. Adaugati galbenusurile, uleiul, zema de portocala, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Opriti din compozitie o cana ( de 250 gr ),  amestecati cu cele doua lingurite de cacao si lasati deoparte.

3. Adaugati apoi faina peste amestecul de mai sus ( cel fara cacao ), amestecati cu un tel de sus in jos pana la inglobarea totala.

4. Tapetati o forma dreptunghiulara de chec cu hartie de copt unsa cu unt si turnati alternativ cate jumatate din cele doua compozitii. ( o parte simpla, una cu cacao ) iar intre ele, nucile. Pentru design, ne jucam cu furculita, facand arabescuri sau orice alte forme la alegere.

5. Coaceti la cuptorul preincalzit, cateva minute la foc iute, apoi la foc mediu, la 180 grade. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si-l lasati la racit.

TIPS-URI

1

Dimensiunea formei : 30x10 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ela68 1

21.03.2014, 19:47

pupici Laurici

Meli 1

17.06.2014, 18:58

Arata nemaipomenit ! Cum a crescut asa frumos ?

Ela68 1

17.06.2014, 20:23

Meli, asa creste . Am scris in reteta "foc iute la inceput", insa in ultima vreme il tin la foc mediu spre minim din cauza cuptorului vechi. Il poti incerca cu cea mai mare incredere, o sa creasca si la tine. Verifica dimensiunea formei, sa fie aceeasi.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra